Пречистване на черния дроб

Магазин за хранителни добавки в София-къде има хранителна добавка за пречистване и детоксикация на черния дроб

неделя, 5 февруари 2017 г.

Куркума за детоксикация на черния дроб

 Куркума силата на една подправка

Куркумин е екстракта извлечен от куркума, един от най-мощните антиоксиданти, които осигуряват ефективна защита срещу повреди, причинени от свободните радикали. Куркумата е подправка, която съдържа фитохимикал (diféruloylméthane) естествен пигмент в ярко жълто, който обикновено се нарича: куркумин или turmeric curcumin. Куркумина и куркумата имат противовъзпалителни и антиоксидантни свойства и са забележителен източник на много ползи за здравето.

Куркумата, стимулира производството на жлъчка в жлъчния мехур. Черния дроб използва жлъчката за премахване на токсините и в метаболизма на мазнините. Консумация на Куркума, действа като истински детоксикатор за почистване на черния дроб. Именно поради тази причина, куркумата е била използвана в Аюрведа и китайската медицина за лечение на нарушено храносмилане и чернодробни нарушения.

През 1995 година са проведени първите научни изследвания на куркумата и те показват, че диета, съдържаща достатъчно куркумин, намалява значително оксидативния стрес. По време на изследването, учените са открили, че куркумата намалява окислителния стрес индуциран от трихлоретилен в черния дроб. Заключението, че благоприятните ефекти на куркумин изглежда произтичат от способността му да ограничи нарастването на клетъчните нива на пероксизомен, компонент, свързан с използването на кислород от клетките. В допълнение към това пряко антиоксидантно действие, куркумин стимулира и синтеза на глутатион.
 Научете повече за глутатион тук .

Куркумата [1.01] осигурява защита срещу вредните въздействия на много химикали. Тя помага при увреждане на черния дроб причинени от алкохол. Bioperine® увеличава бионаличността и ефикасността на куркумин. Куркумин е по-ефективен за забавяне развитието на болестта на Алцхаймер, и се използва в много лекарства, тъй като намалява възпалението и окислението в мозъка. Тази подправка също ускорява времето за възстановяване от инсулт. Куркумата и активната съставка в нея, куркумин, също са много ефективни срещу болести като синдром на раздразнените черва, улцерозен колит, болест на Крон и артрит. Куркумата подобрява функцията на черния дроб, намалява хомоцистеина и предотвратява сърдечно съдови заболявания.

По-важното е, куркума е един от най-мощните противоракови подправки, които да ви помогнат да се защитят. Куркумата и нейните производни в момента се изучават в алтернативни лечения на рак.

За да се направите лечение и детоксикация с куркума на черния дроб [прочети тук], можете да избирате между взимане на една супена лъжица куркума на ден добавена към вашата диета или като хранителни добавки в капсули или таблетки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар